tel
 

De geschiedenis van Voorpraktijken

De vroege jaren

Michael Joosen startte in 2011 op aanraden van zijn (tandarts)echtgenote, bureau Heertjes Advies, waarmee hij vele praktijken hielp bij het verbeteren van inkoop, contactbeheer en allerlei andere facilitaire aandachtgebieden zoals schoonmaak, websites, bereikbaarheid en groenonderhoud.  Eind 2012 werd de dienstverlening aangevuld met Voorpraktijken, waarmee Michael Joosen zich expliciet ging richten op het ontzorgen van alle inkoop en contractbeheer met een pakket van collectieve inkoopovereenkomsten, speciaal samengesteld voor (para)medische praktijken. 

2012-2016 Sterke groei

Mede door vele goede referenties, uitnodigingen voor iQual/iQdent groepen en natuurlijk de samenwerking met beroepsverenigingen zoals de ANT (Associatie Nederlandse Tandartsen) en Branchevereniging Tandtechniek groeide Voorpraktijken hard. Al binnen enkele jaren waren er honderden praktijken die gebruik maakten van één of meer diensten van Voorpraktijken. 

2016 Oprichting Altijd Een Goed Contract B.V.

De groei leidde tot een behoefte aan professionalisering en schaalvergroting. Een ideale kans deed zich voor toen Jürgen van den Elshout, de voormalig eigenaar van het grootste energie-inkoopbureau van Nederland, aanbood om aandeelhouder te worden. In 2016 is de besloten vennootschap opgericht, waarna fors is geïnvesteerd in maatwerksoftware voor de unieke dienstverlening van Voorpraktijken en in het professionaliseren van de organisatie. Zo is er een eigen kantoor in Oosterhout met een back-office waar Voorpraktijken-deelnemers dagelijks terecht kunnen met vragen. 

2016-heden

In de afgelopen jaren is de dienstverlening van Voorpraktijken verder afgestemd op de wensen van praktijken. Meestal op basis van ideeën van Voorpraktijken-deelnemers zelf. Zo is het Voorpraktijken-Inventarisatiebezoek ontwikkeld, zodat praktijken vooraf zelf geen zaken meer hoeven uit te zoeken. Ook is deelname aan Voorpraktijken simpeler geworden: op basis van de inventarisatie is meteen duidelijk wel type deelname passend is. Voor een kleine praktijk die huurt in een zorgcentrum, zijn misschien alleen de wachtkamertijdschriften relevant en een groepspraktijk met meerdere locaties kiest voor het meest uitgebreide pakket. Ook weten steeds meer soorten klanten Voorpraktijken te vinden, zoals:

  • Groepspraktijken
  • Medische Centra
  • HOED-locaties
  • Inkoopgroepen
  • Coöperaties
  • Ledenverenigingen
  • Service-labels
  • Franchise-organisaties

Inmiddels zijn er bijna zeshonderd Voorpraktijken-deelnemers en worden er wekelijks meerdere praktijken bezocht, zodat de inkoopkracht van het collectief steeds groter wordt. De verwachting is dat er in 2022 ongeveer duizend unieke locaties aangesloten zullen zijn bij Voorpraktijken. 

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Als u geïnteresseerd bent in wat Voorpraktijken voor u kan betekenen, vult u dan ons kennismakingsformulier op de homepagina in. Wij nemen dan contact met u op om een persoonlijk gesprek in te plannen.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen